Njegovana kosa na -5 stupnjeva

U ovoj objavi možete pročitati nešto korisno kada je u pitanju njegovana kosa. Nadamo se da će vam se objava svidjeti i da će vam svakako pomoći.

Njegovana kosa na -5 stupnjeva
Kosu će zaštititi i kapa ili šešir.

 Mali savjeti kako da bude bolje njegovana kosa

Prečesto sušenje kose sušilom oštećuje vlasi, osobito tijekom hladnijeg vremena, no ako se već morate koristiti njime, namjestite ga tako da puše umjereno topao zrak. Prečesto pranje također škodi kosi, posebice vrlo toplom vodom, kao i njezino ravnanje električnim uređajima ili kovrčanje vrućim uvijačima. Ako je perete u mlakoj vodi, kosa će biti sjajnija i zdravija. No na hladan zrak ne izlazite dok se nije sasvim osušila jer bi se inače zbog niskih temperatura vlasi mogle smrznuti i pucati. Također, za hladnijih dana nakon šamponiranja obvezno nanesite regenerator jer će hidratizirati kosu te čuvati od sušenja i lomljenja.

Regenerator pomaže i kod statičkog elektriciteta, a dovoljno ga je malo nanijeti na četku i vlasi više neće nezgodno stršati na sve strane. Kosu će zaštititi i kapa ili šešir, no pripazite da pokrivala za glavu nisu preuska jer će usporiti cirkulaciju tjemena i pojačati lučenje masnoća. Redovito češljanje, osobito prije spavanja, također štiti kosu od oštećenja.

Za kraj, evo i jednog shakea od banane, jaja i meda, ali za kosu: izmiksajte bananu, jaje, 3 žlice meda, 3 žlice mlijeka i 5 žlica maslinova ulja. Smjesu ravnomjerno nanesite na kosu i ostavite 15-20 minuta. Zatim je operite šamponom pa stavite regenerator i ponovno isperite hladnom vodom.

Koliko je vama bitno da vam bude redovno njegovana kosa? Recite nam u komentarima. Hvala!

Još malo o kosi

Kosa je skup vlasi (dlaka), nitastih izraslina građenih od bjelančevina, koje postoje samo u sisavaca, i to samo na glavi. Ljudska kosa je mnogo duža nego kod ostalih sisavaca (dlake na glavi), a dlake su raspoređene gušće nego na ostatku tijela. Prosječno ljudsko tjeme ima oko 100 000 folikula. Tijekom života iz jedne folikule može izrasti 20 različitih vlasi. Ljudska kosa mjesečno u prosjeku naraste 1 do 1,5 centimetara.

NE PROPUSTI  Pravila lijepog ponašanja na ulici za pješake

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: