Psihotest koji brzo otkriva koja vam je kvaliteta života

Psihotest koji brzo otkriva koja vam je kvaliteta života
Zanimljivi psihotest

 Ovo je koristan psihotest

Ovaj psihotest će vam brzo i jednostavno pomoći da vidite kolika vam je kvaliteta života. Psihotest na slici ima 17 pitanja. Pročitajte ih, zbrojite bodove za sve što ste radili do sada u životu, te u komentarima ispod napišite konačan zbroj. Ako vam je zbroj veći od 40, to je ok, a ako je manji od 40, nije ok. Opustite se i uz naše cool zagonetke. Ugodna zabava. 🙂

Pročitaj još: Psiha

Pod pojmom psiha analitička psihologija smatra cjelinu svjesno-nesvjesnih sadržaja. Psiha je ono živo nešto što buja u čovjeku, a za koje često upotrebljavamo izraze duh, duša ili um.

Psihički sadržaji vode porijeklo od iskona prasvjesti pa su stoga oni trajne konstelacije, koje individualno ja nasljeđuje i ostavlja u nasljedstvu. Carl Gustav Jung je te psihičke konstelacije nazvao arhetipovima, odnosno iskonskim slikama kolektivno nesvjesnog.

IZVOR: Wikipedija

Psihologija

Psihologija je društvena znanost koja se bavi moždanim procesima i njihovim izražavanjem u ponašanju. Psihologija nastoji sustavnim empirijskim istraživanjima steći znanje o uzrocima i načinu ponašanja pojedinca, te o tome na koji način ljudi doživljavaju svijet u kojem žive. Među psihičke procese ubrajamo osjete, percepciju, pažnju, pamćenje, mišljenje, emocije i motivaciju.

Izraz “psihologija” je sastavnica koja potječe iz grčkog psiha = duh, duša, život, um, dah i logos = govor, riječ, promišljanje, rasuđivanje. U doslovnom smislu, riječ psihologija znači promišljanje ili rasuđivanje o duhu ili duši. Pojam se, kao takav, prvi put spominje tijekom šesnaestog stoljeća, u djelima Philipa Melanchthona i u naslovu izgubljenog rada Marka Marulića – Psichiologia de ratione animae humanae.

Povijesno, psihologija je bila disciplina filozofije, iz koje se izdvojila 1879. godine osnivanjem prvog psihologijskog laboratorija u Leipzigu, pod vodstvom Wilhelma Wundta. Ovo je bio prvi laboratorij na svijetu koji se bavio originalnim istraživanjima i eksperimentima iz polja psihologije, iako je William James još 1875. održavao demonstracije i teorijska predavanja o psihologiji na Harvardovom sveučilištu.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: