Obitelj Brandhauser je navodno povezana sa vragom

Obitelj Brandhauser je navodno povezana sa vragom
Strašne priče

Obitelj Brandhauser iz srednje Slovačke je prokleta. To o njoj tvrdi nekoliko stanovnika grada. Priče o povezanosti s vragom raširile su se po okolici brzinom munje. Što je zapravo u svemu istina?

Obitelj Brandhauser vuče prokletstvo od 19. stoljeća

Prokletstvo obitelji Brandhauser počinje još u 19. stoljeću. Tada je, navodno, jedan od članova obitelji potpisao ugovor s vragom. Nije ga ispunio, i zbog toga vrag već više desetljeća podsijeca njegove potomke na dug, koji obitelj prema njemu ima!

Glasine o našoj povezanosti s vragom stare su godinama. O njima mi je pripovijedao već moj pokojni otac – kaže (1996. god) danas 76-godišnji Karlo Brandhauser. – “Mislim, da to tada otac nije uzimao za ozbiljno i pričao mi je to kao kuriozitet” – objašnjava dalje Karlo i dodaje: “Ne, ne sjećam se da se u vrijeme mog djetinjstva u našoj obitelji dogodilo nešto, što bi potvrđivalo ove očeve priče”.

Usprkos tome, Karlo Brandhauser, najstariji član obitelji u listopadu 1995. godine – na dan svog rođendana – kao prvi od živućih potomaka dobio je poruku od vraga.

Poruka je bila napisana crvenom tintom (kasnije se utvrdilo da je to bila krv) i sadržavala je na latinskom sljedeće riječi: “Ispuni svoj ugovor s vragom”. Poruka u obliku papirnatog svitka, bila je stavljena u malu trubu, sličnu vražjem kopitu.

Najprije sam pomislio kako se netko sa mnom grubo našalio, i smatrao sam to malo neprimjerenim poklonom za čovjeka mojih godina – nastavlja priču stari gospodin. – “Samo nisam znao tko i zašto se šali na moj račun. Nitko iz obitelji si to ne bi dozvolio”.

Otkriven dnevnik

Na loš vic se zaboravilo. Kada je na dan svog rođendana, dva tjedna kasnije, dobila isti takav “poklon” njegova 55-godišnja kćerka Marija, a zatim istom prigodom početkom prosinca i njezina kćerka, 36-godišnja Ana, cijela stvar postala je više nego sumnjiva i vrlo ozbiljna. Nitko iz obitelji nije imao velikih neprijatelja, dapače, obitelj Brandhauserovih bila je kod mnogih ljudi uvijek vrlo cijenjena. “Postepeno smo eliminirali sve mogućnosti da bi nas netko htio prestrašiti.” – kaže Marija – “Nismo pronašli ni moguće zastrašitelje, ni motiv, koji bi ih u tome mogao voditi. Tada smo počeli tražiti uporišnu točku u prošlosti.”

NE PROPUSTI  Sanjarica za slovo J: Tumačenje snova po abecedi

Nakon mjesec dana uspjeli smo otkriti dnevnik Kornela Brandhausera, mojeg pradjeda. Dnevnik je bio žut, a neke njegove stranice su poispadale. Otkrili smo da su Kornela zanimale okultne, natprirodne pojave. Na jednom mjestu u dnevniku pronašli smo zanimljiv dio: “Danas sam potpisao ugovor, koji ce odrediti sudbinu roda Brandhausera idućih desetljeća. Nadam se da će to moji potomci, a i svi daljnji njihovi potomci znati cijeniti.” Ovaj dio otkriva da je Kornel Brandhauser mogao s nekim tajanstvenim potpisati nekakav poseban ugovor, jer je inače bio vrlo precizan u opisivanju svojih poslovnih poteza. Samo na ovom mjestu nema nikakvih pojedinosti.

Obitelj Brandhauser čeka daljnje događaje

Karlo Brandhauser tome dodaje: “Kornel, moj djed, umro je kada je meni bilo samo devet godina, tako da ga nisam imao prilike bolje upoznati. Ipak, jednom me odveo u svoju sobu, pokazao mi horoskope, kristalnu kuglu za gatanje i ostale druge okultne rekvizite. Za mene, tada dječaka, bile su sve to vrlo zanimljive stvari, ali nisam točno znao čemu služe. Nisam razumio ni neke djedove priče, koje mi je pričao. Bile su strašne, ali zanimljive. Moj je otac uvijek govorio kako je moj djed čudak. U takvom mi je sjećanju i ostao.”

Ono što najviše čudi jeste analiza. Njome je utvrđeno kako je upotrijebljeni papir na svicima star oko 150 godina (!) a poruke su doista ispisane krvlju, i sve tri su u najmanjoj crtici identične. Obitelj Brandhauser čeka što će se dalje događati…

IZVOR: straneprieoooo.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: