Najbolje klasične igre: Križić-kružić (tic-tac-toe)

Vjerojatno obožavate neke nezaboravne najbolje klasične igre. Jedna od njih je križić-kružić (tic-tac-toe). To je stara, jednostavna i zabavna igra koja se nekada davno igrala na papiru. Sigurno se najviše igrala u školi na malom i velikom odmoru, čak i kada je trajao nastavni sat. Sa svojim kolegom u školskoj klupi bi na listovima radnih bilježnica u obilježena polja crtali križiće i kružiće i tako se natjecali više puta tko će biti pobjednik, a i “ubijalo” se vrijeme dok traje dosadna nastava.

Najbolje klasične igre: Križić-kružić (tic-tac-toe)
Križić-kružić (tic-tac-toe)

 Najbolje klasične igre- pravila za tic-tac-toe

Pravila igre su jednostavna: Na praznom polju 3×3 jedan igrač crta križić (x), drugi kružić (o) i tako naizmjenično dok sva polja ne budu ispunjena. Igru započinje igrač s križićem, a pobjednik je onaj koji ima u nizu 3 svoja znaka vodoravno, okomito ili dijagonalno. Ako niti jedan igrač to ne uspije igra je neriješena. Zaigrajte malo, a vi stariji, sjetite se svojih školskih dana.

Da li često igrate najbolje klasične igre? Recite nam u komentarima. Hvala!

Pročitaj još: Videoigra

Videoigra je interaktivni elektronički računalni program namijenjen za zabavu. Najčešće se odvija na računalu, mobitelu ili igraćim konzolama s video zaslonom, kao što su računalni monitor ili TV. U novije vrijeme je jedan od najpopularnijih oblika zabave u svijetu. Videoigre se iz dana u dan razvijaju i poboljšavaju u tehničkim karakteristikama. Postaju sve važniji gospodarski čimbenik mnogih zemalja.

Osnovni zahtjevi videoigara su izlazni grafički uređaji (najčešće monitor), te ulazni grafički uređaji. Mnoge novije igre zahtijevaju grafički procesor i mrežnu opremu.

Povijest

Povijest videoigara seže do 1947. godine kada je Thomas T. Goldsmith patentirao ideju elektroničke igre na CRT ekranu. Kroz rane 1950-ete pojavljuju se prve prave videoigre na Ferranti Mark I, prvom komercijalnom računalu u svijetu. Draughts (dama) i OXO (križić-kružić) su 1952. postale prve izrađene softverske videoigre. Prva videoigra koja je bila predstavljena javnosti bila je Tennis for Two (tenis za dvoje) Williama Higinbothama 1958. godine.

NE PROPUSTI  Ratne igre za dobru zabavu na netu - Soldiers Combat

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: