Otkrivenje 10: Biblija i Novi zavjet

Vjera i religija: Sveto pismo i Novi zavjet – Otk 10

Ispod možete pročitati poglavlje iz Biblije i Novog zavjeta Otkrivenje 10. Otkrivenje je posljednja knjiga Svetog pisma i Novoga zavjeta. Kratica za ovu knjigu: Otk. Ako u tekstu ispod postoje bilo kakve greške, slobodno nam to navedite u komentarima i nastojati ćemo to ispraviti u što kraćem roku.

Biblija, Stari i Novi zavjet – POČETNA

Otkrivenje 10

Otk 10: 1 – 5

1 – I vidjeh drugoga jednog, snažnog anđela: silazio s neba ogrnut oblakom, na glavi mu duga, lice mu kao sunce, a noge kao ognjeno stupovlje;
2 – u ruci drži otvorenu knjižicu. I zakorači desnom nogom na more, lijevom na zemlju pa povika iza glasa kao kad lav riče.
3 – I kad povika, oglasi se sedam gromova tutnjavom.
4 – A kad se oglasi sedam gromova, htjedoh pisati, ali začujem glas s neba: “Zapečati to što prozbori sedam gromova! Toga ne piši!”
5 – I onaj anđeo što ga vidjeh gdje stoji na moru i zemlji, podiže k nebu desnicu

Otk 10: 6 – 11

6 – i zakle se Živim u vijeke vjekova, koji stvori nebo i sve što je na njemu, zemlju i sve što je na njoj, more i sve što je u njemu: “Neće više biti vremena!
7 – Nego – u dane kad se oglasi sedmi anđeo, čim zatrubi, dovršit će se otajstvo Božje kao što on to navijesti slugama svojim prorocima.”
8 – I glas što ga začuh s neba opet prozbori sa mnom: “Idi, uzmi otvorenu knjigu iz ruke anđela što stoji na moru i na zemlji!”
9 – Pristupim k anđelu i zamolim ga da mi dade knjižicu. A on će mi: “Uzmi je i progutaj! Zagorčit će ti utrobu, ali će ti u ustima biti slatka kao med.”
10 – Uzeh knjižicu iz ruke anđelove i progutah je. I bijaše mi u ustima kao med slatka, ali kad je progutah, zagorči mi utrobu.
11 – I rečeno mi je: “Treba da ponovno prorokuješ proti pucima i narodima i kraljevima mnogim!”

NE PROPUSTI  Knjiga Sirahova 28: Biblija i Stari zavjet

Koji su vama najljepši dijelovi iz poglavlja Otkrivenje 10? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: