Pokladna babovka – Najbolji recepti za slatka jela

Pokladna babovka - Najbolji recepti za slatka jela
Recepti

U ovoj objavi možete vidjeti recept kako se pravi pokladna babovka. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka jela ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za špagete bolognese” ili “Špagete bolognese” i kliknete “Search”.

Pokladna babovka

Sastojci:

3 dkg kvasca (germe), 18 dkg maslaca ili margarina, 10 dkg šećera, 0.5 omota vanilin šećera, kora od limuna, sol, 3 žutanjka, 1 jaje, 1 čašica ruma; 50 dkg brašna, mlijeko prema potrebi; 5 dkg grožđica; masnoća i brašno za model; 3 dkg šećera u prahu, 1 omot vanilin šećera.

Priprema:

Kvasac stavimo u šalicu. Pjenasto umiješamo masnoću i šećer te dodamo isjeckanu koru od limuna, vanilin šećer, sol, žutanjke, jaje i rum. Od toga i od naraslog kvasca, brašna i mlačnog mlijeka napravimo meko tijesto, koje tučemo tako dugo dok se ne odvoji od posude i kuhače. U toku miješanja dodajemo očišćene grožđice. Tijesto zatim stavimo u namazan i brašnom posut model za pečenje, i to tako da dosegne do polovice. Kad dovoljno naraste, ispečemo ga. Peče se približno tri četvrt sata. Toplu babovku pospemo mješavinom šećera u prahu i vanilin šećera.

Možda će vas zanimati i ovo: