Paintball Massacre (2020): Akcijski i horror filmovi

Paintball Massacre (2020): Akcijski i horror filmovi
Photo: YouTube 4DigitalMedia

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, komediju i horror film Paintball Massacre, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Paintball Massacre

Godina filma: 2020

Filmski žanr: Akcija, komedija, horror film

Režija: Darren Berry

Uloge: Katy Brand, Ian Virgo, Natasha Killip i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Stari školski prijatelji odlaze na paintball, miljama daleko od civilizacije. Stvari postaju užasno loše kad otkriju da je među njima hladnokrvni maskirani ubojica. Sada se moraju boriti da prežive.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Horror

Horor (čiji naziv dolazi od latinske riječi horror, užas) je naziv koji se danas koristi za žanr u fiktivnim djelima (kao što su književnost, likovna umjetnost, strip, film, video-igre), a čiji autori nastoje izazvati strah, uznemirenje i nelagodu kod njihovih konzumenata. Kao najčešći izvor neugodnih osjećaja jest uvođenje nekog zlog – a ponekad neobjašnjivog i nerazumljivog – elementa natprirodnog porijekla u “normalnu” ljudsku svakodnevnicu. Od 1960-ih se izraz horor koristi i za djela s morbidnim, neugodnim temama i snažnom emocionalnom napetošću. Horor se često propliće s djelima znanstvene fantastike, kao i fantastike, s kojima zajedno tvori poseban nad-žanr spekulativne fikcije. Za izraz horor se u prošlosti koristio izraz strava i užas, odnosno strava.

NE PROPUSTI  Inglourious Basterds (2009): Film Quentina Tarantina

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Paintball Massacre i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: