Django Unchained (2012): Filmovi Quentina Tarantina

Django Unchained (2012): Filmovi Quentina Tarantina
Photo: YouTube Sony Pictures Entertainment

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu i vestern film Django Unchained, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Django Unchained

Godina filma: 2012

Filmski žanr: Akcija, drama, vestern

Režija: Quentin Tarantino

Uloge: Leonardo DiCaprio, Quentin Tarantino, Louise Stratten, Amber Tamblyn, Christoph Waltz i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

1858. lovac na glave po imenu King Schultz traži roba po imenu Django i kupuje ga jer mu treba da pronađe neke ljude koje traži. Nakon što ih je pronašao, Django želi pronaći svoju suprugu Broomhildu, koju je zajedno s njim njegov bivši vlasnik zasebno prodao zbog pokušaja bijega.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

IZVOR: hr.wikipedia.org

Vestern

Vestern (eng. Western) je žanr stvaralaštva u književnoj, filmskoj, radijskoj televizijskoj, strip i drugim umjetnostima. Vesterni uglavnom tematiziraju događaje koji se uglavnom odvijaju u drugoj polovici 19. stoljeća na Zapadu Sjedinjenih Država (poznat kao Američki Stari Zapad ili Divlji zapad), ali u i Zapadnoj Kanadi i Meksiku. Neki vesterni smješteni su u ranija razdoblja kao što je Bitka za Alamo 1836., no oni se uglavnom odvijaju u vremenu nakon Američkog građanskog rata i prije kraja Indijanskih ratova 1890., iako postoji nekoliko “kasnih vesterna” (npr. Divlja horda), dok su neki smješteni u doba Meksičke revolucije 1920.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Django Unchained i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.