Francis in the Navy (1955) je super komedija

Ispod možete pročitati kratak opis za komediju i akcijski film Francis in the Navy, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmovi i filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili naziv filma i kliknete “Search”.

Francis in the Navy (1955) je super komedija
Photo: Screenshot YouTube video Backlot101

Film Francis in the Navy

Godina filma: 1955

Filmski žanr: Akcija, komedija

Režija: Arthur Lubin

Uloge: Clint Eastwood, Timothy Carey, Martin Milner i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U obavještajnom uredu američke vojske, nespretni poručnik Peter Stirling prima šifriranu poruku od svog prijatelja, magarca Francisa koji zna govoriti. U poruci se Peter poziva da žurno krene u mornaričku bazu Coronado u Kaliforniji, gdje Francisa namjeravaju prodati kao višak.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: Wikipedija

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  PAW Patrol The Movie (2021): Animirani filmovi

IZVOR: Wikipedija

Da li ste pogledali humoristični film Francis in the Navy i ako jeste koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)