Francis in the Navy (1955) je super komedija

Ispod možete pročitati kratak opis za komediju i akcijski film Francis in the Navy, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmovi i filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili naziv filma i kliknete “Search”.

Francis in the Navy (1955) je super komedija
Photo: Screenshot YouTube video Backlot101

Film Francis in the Navy

Godina filma: 1955

Filmski žanr: Akcija, komedija

Režija: Arthur Lubin

Uloge: Clint Eastwood, Timothy Carey, Martin Milner i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U obavještajnom uredu američke vojske, nespretni poručnik Peter Stirling prima šifriranu poruku od svog prijatelja, magarca Francisa koji zna govoriti. U poruci se Peter poziva da žurno krene u mornaričku bazu Coronado u Kaliforniji, gdje Francisa namjeravaju prodati kao višak.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: Wikipedija

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: Wikipedija

Da li ste pogledali humoristični film Francis in the Navy i ako jeste koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: