Petrica i vrč mlijeka: Bajke za djecu i priče za laku noć

Petrica i vrč mlijeka: Bajke za djecu i priče za laku noć
Najljepše bajke i priče za djecu

Ispod možete pročitati lijepu bajku Petrica i vrč mlijeka. Autor je Jean de La Fontaine. Ako vas zanimaju još neke bajke za djecu i priče za laku noć, upišete u pretragu npr. “Palčica” i kliknete “Search”.

Bajke za djecu – MENU

Petrica i vrč mlijeka

Bila jednom jedna seljančica po imenu Petrica koja je odlučila poći u selo prodati mlijeko svoje kozice. Petrica je izmuzla mlijeka koliko je stalo u jedan vrč, položila ga na jastučić iznad glave i krenula putem koji je vodio u selo. Da bi što lakše hodala, obukla je par niskih cipelica, a u hodu je rukom pridržavala suknju. Veselo je pjevušila i razmišljala; “Kad prodam ovo mlijeko, zaradit ću novaca i kupiti šest tuceta jaja… Iz jaja će se izleći mnoštvo pilića, a pilići će postati kokoši. U kratko vrijeme imat ću svoj kokošinjac. Dobro ću paziti da se lisica ne uvuče u kokošinjac i kad pilići budu dovoljno debeli, onda ću ih prodati…”

Stigla je do pola puta, i dok se u daljini već nazirao crkveni zvonik, nastavljala je Petrica s maštanjem: “Prodat ću zatim piliće i sa zarađenim novcem kupit ću praščića. Hranit ću ga mekinjama i on će ubrzo postati veliko, debelo prase. Prodat ću ga i kupiti kravicu koja će mi onda roditi malo tele… Već ih vidim kako skakuću po livadi…”

Razmišljajući o tolikim blagodatima, Petrica je od sreće poskočila i u zaletu prolila vrč s mlijekom. Kravica, tele, svinja, pilići i kokice, zbogom! Sav se imetak prolio po tlu, a zajedno s njim i snovi jadne Petrice.

Jean de La Fontaine

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

NE PROPUSTI  Sjednica miševa: Bajke za djecu i priče za laku noć

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.