Kako pobijediti strah, stres i samog sebe

Kako pobijediti strah, stres i samog sebe
Mudre i poučne priče

Ovo je lijepa i poučna priča koja će pomoći da shvatite kako pobijediti strah. Priča će vas sigurno oduševiti i natjerati na razmišljanje. Ukratko, strah je intenzivan i neugodan negativni osjećaj koji čovjek doživljava kad vidi ili očekuje opasnost.

Način kako pobijediti strah

Iznenada, bubašvaba je pala od nekud na njeno rame. Počela je da vrišti od straha. Sa prestravljenim licem i drhtavim glasom, počela je da skače, dok je sa obadvije ruke očajnički pokušavala da se otarasi te odvratne bube. Njena reakcija je bila više nego burna, tako da su se svi u restoranu zapitali šta se dešava. Žena je napokon uspjela da odgurne bubašvabu i ona je odletjela na drugu ženu koja je sjedila do nje. Bio je sada red na drugu ženu da nastavi dramu. Konobar je požurio da ih spasi.

U jednom trenutku u sveopćoj panici bubašvaba je prešla na konobara. Konobar je stao nekoliko trenutaka i mirno je promatrao. Kada je skupio dovoljno hrabrosti, zgrabio je bubašvabu i bacio je van.

Shvaćanje

Pio sam svoju kavu i promatrao događaj, kroz glavu mi je prošlo nekoliko misli, i počeo sam da se pitam da li je bubašvaba odgovorna za njihovo histerično ponašanje? Ako jeste, zašto konobar nije uznemiren. Odreagirao je skoro perfektno, bez imalo histerije i drame. Nije problem bio u bubašvabi, već u nesposobnosti žena da se ophode prema pometnji izazvanoj njenim prisustvom. Tada sam shvatio da čak i u mom slučaju, nije vika mog oca ili šefa ono što me uznemirava, već moja nesposobnost da se nosim sa uznemirenošću koju izaziva njihova vika. Nije zastoj u prometu ono što me uznemiri, već nesposobnost da se nosim sa uznemirenjem izazvanim prometnim zastojem. Više nego problem, moja reakcija na problem je ono što me povređuje.

NE PROPUSTI  Sanjarica za slovo R: Tumačenje snova po abecedi

Pouka priče: Ne treba instiktivno reagirati na problem u životu već je važno pravilno odgovoriti kada on nastane. Žena je reagirala na problem, a konobar ga je riješio. Reakcija je uvek instiktivna, odgovor mora biti smislen i inteligentan.

IZVOR: raznepriceblog.wordpress.com

Možda će vas zanimati i ovo: