Star Trek III: The Search for Spock (1984): Zvjezdane staze

Star Trek III: The Search for Spock (1984): Zvjezdane staze
Photo: YouTube Movie Trailer Locker

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, avanturu i znanstveno fantastični film Star Trek III: The Search for Spock, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Star Trek III: The Search for Spock

Godina filma: 1984

Distributer: Paramount Pictures

Filmski žanr: Akcija, avantura, znanstvena fantastika

Režija: Leonard Nimoy

Uloge: Scott McGinnis, Christopher Lloyd, Stephen Manley, Robert Hooks, William Shatner i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Nakon Spockova konačnog djela žrtvovanja, admiral Kirk i posada Enterprisea vraćaju se na Zemlju radi bitnih popravaka svog broda. Kad stignu u Spacedock, šokirani su kad otkriju da će Enterprise biti stavljen izvan pogona. Još gore, dr. McCoy počinje se čudno ponašati i Scotty je preraspoređen na drugi brod. Kirk je prisiljen ukrasti Enterprise i krenuti svemirom prema planeti Genesis kako bi spasio Spocka i doveo ga na Vulkan.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Eyes Wide Shut (1999): Filmovi Stanleya Kubricka

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Star Trek III: The Search for Spock i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: