Pretpokladna pogača – Najbolji recepti za slatka jela

Pretpokladna pogača - Najbolji recepti za slatka jela
Recepti

U ovoj objavi možete vidjeti recept kako se pravi pretpokladna pogača. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka jela ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za punjene paprike” ili “Punjene paprike” i kliknete “Search”.

Pretpokladna pogača

Sastojci:

1/4 pšeničnoga brašna, 1 omot praška za pecivo, 10 dkg šećera, 2 jajeta, sok od limuna, 2 žlice ruma, 80 dkg samljevenih oraha, 15 dkg grožđica, 1/4 običnoga sira, 5 dkg maslaca; masnoća i brašno za tepsiju.

Priprema:

Od prosijana brašna, praška za pecivo, šećera, jaja, soka od limuna, ruma, oraha, očišćenih grožđica, ne suviše mokroga sira i maslaca umijesimo tijesto. Ali bolje je ako maslac, jaja i šećer najprije pjenasto umiješamo i istom zatim napravimo tijesto, koje ćemo iza toga dobro promijesiti. Ako je tijesto prevlažno, dodat ćemo mu još malo brašna. Napravimo usku štrucu (veknu), stavimo je u namazanu i brašnom posutu tepsiju i pečemo približno tri četvrt sata. Pečenu pogaču namažemo maslacem i poprašimo brašnom, zavijemo je u ubrus (stolnjak i sl.) i postavimo je na hladno. Razrežemo je tek drugi dan.

Možda će vas zanimati i ovo: