Čovjek ne smije mučiti sebe

Čovjek se ne bi trebao mučiti. To bi bilo potpuno pogrešno. Tako dugo dok se, npr. još osjeća požuda za slatkim, ne bi je trebao potisnuti. Često puta čovjek pati od neke teške bolesti ili je tijelo tako oslabljeno da treba medikamente. Ako ih uzima, onda bi trebao točno odmjeriti koja mu je količina bezuvjetno potrebna. Prije uzimanja takvih lijekova, trebao bi ih blagosloviti i nastojati ih postupno reducirati. Ishod svega toga trebalo bi biti obraćanje Bogu i duboka molitva vjerovanja.

Čovjek ne smije mučiti sebe
Samoodricanje nas navodi na krivi put, jer nas ne oslobađa požude, a potisnute sklonosti uzrokuju nesagledive posljedice. Zato bi čovjek koji teži Bogu, trebao paziti na – misli, riječi, djela, te navike u prehrani.

Ako čovjek prakticira samoodricanje, onda time nije rečeno kako je iskorijenio požudu. Prije ili kasnije, odnosno, nakon mnogo godina ili tek kad duša iziđe iz tijela, ove se potisnute sklonosti ponovno vraćaju. Može se dogoditi da duša mora pretrpjeti veće muke nego kad bi ove sklonosti za vrijeme zemaljskog života polagano razgrađivala. Kad se jednog dana takve potisnute požude oslobode, moguće je npr. da se jedna živuća duša u astralnim područjima uputi i uhvati čovjeka koji živi na način koji odgovara njezinim sklonostima, uzimajući, npr. mnogo mesa, ribe, lijekova, nikotina, opojnih droga, alkohola i slično. Jedna protuzakonskim sklonostima zarobljena duša može čak jednog prema vani orijentiranog čovjeka potaknuti na još više protuzakonskih postupaka, kako bi se naslađivala na njima i uživala svoje duševne požude.

Vibracije

Na istim vibracijama koje dolaze od jednog životinjskom hranom, nikotinom, alkoholom ili drugim grijesima vezanog čovjeka, može se naći i više duša koje su sa sobom u carstvo duša ponijele svoje sladokusne požude i slične pohlepe. Tko god vodi grješan, protuzakonski život, taj je opkoljen dušama koje žive na njegovoj vibracijskoj razini i čeznu za svim onim čemu čovjek robuje.

NE PROPUSTI  Nesnosna bol u želucu: Čir na želucu i probavne smetnje

Daljnji život jedne duše može teći i na sljedeći način: jedan grješan, strastveni život koji se odvije ovdje na Zemlji nije mogao otkloniti, nego se ponio u svijet duša, ima za posljedicu da duša opet navaljuje u inkarnaciju. Jer sklonost ka jednom protuzakonitom životu često puta je vrlo velika. Zbog ovih u duši postojećih negativnih sklonosti, duša ne silazi s vrtuljka ponovnog rađanja, ne oslobađa se vrtloga materije. Naprotiv, usmjerava li se čovjek ka božanskom ili moli Duha Božjeg za vodstvo i iscjeljenje, on time povisuje aktivnost jezgre duše.

Jedan takav čovjek koji teži Bogu i nastoji u sebi postići punu aktivnost božanskih eteričnih snaga, trebao bi paziti na misli, riječi, djela i navike u prehrani. Unutrašnji duh u jednom takvom čovjeku postupno čisti svoj hram, tj. dušu čovjeka. Čovjek može tome pridonijeti u mjeri u kojoj se moli za eterične snage da mu pomognu, koji kontrolira svoje misli i reducira nisko vibrirajuću hranu.

Čovjek mora pročistiti misli

  • Glas je osnova komunikacije među ljudima. Njime možemo postići sve, čak i ono što ni jednim drugim sredstvom ne možemo. Stoga ga u svakoj prilici moramo znati kontrolirati i koristiti točno za ono što želimo. Jer, od svih ljudskih osobina, najupečatljiviji je glas. On se može mijenjati, a vježbanjem ga možemo prispodobiti vlastitoj ličnosti.
  • Želite u nekog potaknuti ljubav, ponašajte se prema njemu kao da je jedini na svijetu i to mu otvoreno pokažite. Navedite ga na razgovor i uvijek pažljivo slušajte što on govori, pamteći svaku riječ. U pogodnom trenutku citirat ćete njegove vlastite riječi i misli, i time ga oboriti s nogu.
  • U vašem životu uvijek mora biti mjesta za samo jednog muškarca, i cijela se morate posvetiti samo njemu. Kad osjećaji nestanu, vrijeme je da potražite drugog. Ali, ni u kojem slučaju ranije…
  • Radi poticanja ljubavi određenog muškarca poduzimajte i ono što inače ne volite, a on voli. Budute naprosto njegova sjena, ali mu prepustite vodstvo. Poželi li s vama otići na Himalaju, pođite s njim – pod uvjetom da vas on vodi – i nikad ne proturječite. Muškarci su osjetljiva velika djeca.
  • Stanite pred ogledalo i gledajte si u oči, i jasno i glasno izrecite što točno želite. Glasno sami sebi objasnite kako ćete uspjeti ostvariti svoju želju. Dobro razmislite o svim preprekama koje bi vam se mogle naći na putu, pa i njih glasno izrecite. Uvjeravajte sebe pred ogledalom kako želite i morate uspjeti, ali isto tako pred ogledalom provjeravajte i dokle ste u ostvarivanju stigli.
NE PROPUSTI  Gljivične bolesti stopala i noktiju kod ljudi

VAŽNA NAPOMENA: Ova objava je isključivo informativnog karaktera. Za bilo kakav savjet, dijagnozu ili liječenje obavezno se obratite svome liječniku!

Možda će vas zanimati i ovo: