Psiho test koji otkriva sve o vama

Ispod je psiho test osobnosti koji provjereno pogađa sve – samo je bitno da se u potpunosti opustite i date iskrene odgovore. Zamislite da se nalazite u šumi, i pred vama je put. Nije u pitanju strašna šuma, već lijepa, bajkovita. Zatvorite oči i u potpunosti se unesite u priču – koje je boje lišće, koje je godišnje doba, kako ste obučeni, šta vidite oko sebe… A onda uzmite olovku i papir i zapišite odgovore na sljedeća pitanja. Nemojte mnogo da razmišljate, već zapišite ono što vam zaista prvo padne na pamet.

Psiho test koji otkriva sve o vama
Osobnost

Pitanja za ovaj psiho test

1. Zamislite da idete sa nekim kroz šumu. Tko bi to mogao biti?
2. Krećući se po šumi ugledali ste, nedaleko od sebe, životinju. Koja je to životinja?
3. Šta se dešava nakon što su se vaši pogledi sreli?
4. Nastavljate da idete kroz šumu. Izlazite na livadu na kojoj ste ugledali kuću iz svojih snova. Kako biste opisali njenu veličinu?
5. Da li je kuća vaših snova ograđena?
6. Ulazite u kuću. Idete u trpezariju da pogledate trpezarijski stol. Opišite šta vidite na njemu i oko njega.
7. Napuštate kuću kroz zadnja vrata i vidite pehar na travi. Od kog materijala je napravljen?
8. Šta biste uradili sa peharom?
9. Dolazite do kraja dvorišta i odatle vidite rijeku. Kolika je rijeka?
10. Morate da prijeđete rijeku. Kako ćete je prijeći?

Odgovori

1. Čovjek koji ide pored vas – najvažnija osoba u vašem životu.
2. Veličina zamišljene životinje – to je, zapravo, veličina vaših problema unutar vaše podsvijesti. Što je veća životinja, time vam je teži život.
3. To, kako reagirate na neočekivani susret u šumi – pokazuje najbolji način za rješenje vaših postojećih problema (agresivan, pasivan ili bjekstvo).
4. Veličina kuće koju ste ugledali – to je veličina vaših ambicija. Ako je ta kuća prevelika – moguće je da imate prevelika očekivanja od života.
5. Ako ograda ne postoji – vi ste otvoren i slobodan čovjek. Ako kuća ima ogradu – znači vi cijenite osobni prostor, i to isto očekujete i od drugih. Odnosno, nikad nećete ući u osobni prostor drugih bez dozvole.
6. Ako u trpezariji niste ugledali ljude, cvijeće ili hranu na stolu, onda postoji velika vjerovatnoća da ste duboko nesretni. Što je više stvari tu, to ste sretniji.
7. Čvrstina i dugovječnost materijala od kojeg je napravljen pehar pokazuje koliko vam je jaka veza sa osobom koja sa vama šeta kroz šumu.
8. Ono što vi uradite sa tim peharom u svojim mislima karakterizira vaš odnos sa čovjekom iz pitanja broj 1.
9. Veličina rijeke – to je veličina vašeg ljubavnog apetita.
10. Što “mokrije” odaberete da prijeđete rijeku, to je veći značaj ljubavi u vašem životu.

NE PROPUSTI  Psihotest koji brzo otkriva koja vam je kvaliteta života

Bitno: Ovaj psiho test možete prolaziti ponovo i ponovo, svakih nekoliko dana. Vjerovatno će se neki odgovori razlikovati od prethodnih. Stvar je u tome da ovaj test odražava ne osnovne psihološke karakteristike vaše osobnosti, psiho-emotivno stanje u datom trenutku.

IZVOR: vijesti-izsvijeta.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo:

1 Comment

Comments are closed.