Fileti oslića s bijelim vinom

Ispod možete vidjeti recept kako se pripremaju fileti oslića s bijelim vinom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za zapaljena teleća jetra” ili “Zapaljena teleća jetra” i kliknete “Search”.

Fileti oslića s bijelim vinom
Kuhanje i zdrava hrana

Ukusni fileti oslića s bijelim vinom

Sastojci za 1 obrok:

– 2 fileta svježeg oslića od oko 100 g
– 1 žlica brašna
– oko 20 g maslaca
– malo soli
– 1/2 čaše bijelog suhog vina
– 1/2 male žlice kosanog peršina

Prilog

– kuhani krumpir

Priprema

Očistite filete, operite ih, osušite, uvaljajte u brašno i stavite u tavu na vruć maslac; zatim ih posolite i pržite na jakoj vatri sve dok donja strana ne požuti, a onda pažljivo okrenite pa ispržite i drugu stranu. Tada ih poškropite vinom, a kad se vino napola ispari pospite ih peršinom, poklopite i dopecite na umjerenoj vatri oko 10 minuta. Malo prije nego što su fileti gotovi, dodajte (ako je potrebno) žlicu vode ili juhe, kuhačom ostružite dno posude da biste dobili gust umak. Poslužite filete oslića na zagrijanom tanjuru s toplim kuhanim krumpirom kao prilogom.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se pripremaju fileti oslića s bijelim vinom? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

NE PROPUSTI  Varenac od blitve: Kuhanje i zdrava hrana

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate i koje vam je najdraže jelo? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: