Rocky IV (1985): Najbolji dramski filmovi

Rocky IV (1985): Najbolji dramski filmovi
Photo: YouTube MGM

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i akcijski film Rocky IV, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Rocky IV

Godina filma: 1985

Filmski žanr: Akcija, drama

Režija: Sylvester Stallone

Uloge: Burgess Meredith, Rocky Krakoff, James Brown, Michael Pataki, Sylvester Stallone, Carl Weathers, Brigitte Nielsen, Dolph Lundgren i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Rocky Balboa prati svog prijatelja Apolla Creeda u ring u boksačkom meču protiv ruskog boksača po imenu Ivan Drago. Drago je prejak za Creeda, i nažalost ga ubija u svom meču. Balboa okrivljuje sebe za Creedovu smrt i odlučan je pobijediti Dragu u boksačkom meču. Dobiva pomoć Creedovog bivšeg menadžera, Dukea i putuje u S.S.S.R kako bi se susreo s Dragom.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Rocky IV i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: