Riža na juhi sa šparogama

Ispod možete vidjeti recept kako se priprema riža na juhi sa šparogama. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za gazpacho” ili samo “Gazpacho” i kliknete “Search”.

Riža na juhi sa šparogama
Kuhanje i zdrava hrana

Ukusna riža na juhi sa šparogama

Sastojci za 1 osobu:

– 6-8 zelenih šparoga (svježih ili smrznutih)
– 3 dcl vode
– 1/4 kocke mesnog ekstrakta
– 50 g riže
– 5 g maslaca
– 1 žlica ribanog parmezana

Priprema

Očistite šparoge, dobro ih operite, izrežite na komadiće samo zelene dijelove i stavite u zdjelu punu hladne vode. Zagrijte u posudi 3 dcl vode, dodajte mesni ekstrakt i komadiće šparoga, kuhajte 5 minuta, pa uspite očišćenu rižu. Kuhajte je, miješajući, 12-15 minuta. Na kraju dodajte 1 žlicu ribanog parmezana, a zatim, izvan vatre, i 5 g maslaca. Promiješajte i poslužite.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se priprema riža na juhi sa šparogama? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

No čovjeku je potrebna i voda, koju je čovjek u predindustrijskom društvu dobivao kroz namirnice biljnog porijekla (voće i povrće), a kako danas mnogi jedu nezdravo (jako malo voća i povrća) vodu je potrebno unositi samostalno.

NE PROPUSTI  Recept za špagete bolognese - Najbolji recepti za slana jela

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate i koje vam je najbolje jelo koje ste pripremili? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: