Scream (1996): Dobri pustolovni filmovi

Scream (1996): Dobri pustolovni filmovi
Photo: YouTube N.B.

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, avanturu, misteriju i horror film Scream (Vrisak), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Scream

Godina filma: 1996

Filmski žanr: Akcija, misterija, horror, avantura

Režija: Wes Craven

Uloge: Frances Lee McCain, Courteney Cox, Neil Breen, Neve Campbell, David Arquette i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Godinu dana nakon majčine smrti, Sidney Prescott i njezini prijatelji počeli su doživljavati čudne telefonske pozive. Kasnije su saznali da su pozivi dolazili od ludog serijskog ubojice, u bijeloj maski s licem i velikom crnom ogrtaču, koji je tražio osvetu. Njegovi telefonski pozivi obično se sastoje od brojnih pitanja, od kojih je glavno: Koji je vaš omiljeni strašni film?

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Zola (2020): Najbolje drame, komedije i krimi filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Scream i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.