Riža nasuho s umakom od rajčica

Riža nasuho s umakom od rajčica
Recepti i kuhanje

Ispod možete vidjeti recept kako se priprema riža nasuho s umakom od rajčica. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za jabuku pečenu u pećnici” ili “Jabuka pečena u pećnici” i kliknete “Search”.

Ukusna riža nasuho s umakom od rajčica

Sastojci za 1 obrok:

– 30 g riže
– 3 dcl vode
– sol
– 10 g maslaca
– 1 žličica ribanog parmezana

Umak:

– 100 g zrelih rajčica
– 1-2 ploškice mrkve
– 1-2 ploškice celera
– malo peršina
– sol

Priprema

Odaberite dobru rižu koja se kuhanjem ne raspada (na svakih 100 g riže 1 l vode). U posudi zagrijte vodu, a kad počne vreti, posolite je i u nju polagano uspite već očišćenu rižu. Kad voda počne ponovno vreti, kuhajte rižu 20 minuta bez poklopca. Ocijedite je, uspite na zagrijan tanjur, začinite najprije maslacem, zatim umakom od rajčice pa pospite ribanim parmezanom.

Umak

Operite rajčice, bacite ih časak u kipuću vodu, oljuštite, izvadite sjemenke, ocijedite, izrežite na kriške; protisnite ih kroz cjedilo u posudicu, dodajte ploškice mrkve i celera, opran i ocijeđen peršin, pa ostavite da umak poklopljen kuha 15-20 minuta, povremeno ga miješajući. Na kraju izvadite iz umaka povrće i posolite. Povrće se može ostaviti u umaku, ali ga tada vilicom zgnječite ili ponovno cijeli umak protisnite kroz cjedilo.

Da li ste isprobali ovaj recept? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

NE PROPUSTI  Recept za biskvit - Najbolji recepti za slatka jela

Možda će vas zanimati i ovo: