The Constant Gardener (2005): Misteriozni filmovi

The Constant Gardener (2005): Misteriozni filmovi
Photo: YouTube Movieclips Classic Trailers

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, misteriju, triler i romantični film The Constant Gardener (Brižni vrtlar), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Constant Gardener

Godina filma: 2005

Filmski žanr: Akcija, drama, romansa, triler, misterija

Režija: Fernando Meirelles

Uloge: Donald Sumpter, Rachel Weisz, Richard McCabe, Rupert Simonian, Ralph Fiennes, Bill Nighy i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na romanu Brižni vrtlar autora Davida Cornwella. U udaljenom području sjeverne Kenije, aktivistica Tessa Quayle pronađena je brutalno ubijena. Čini se da je Tessin pratitelj, liječnik, pobjegao s mjesta događaja, a dokazi ukazuju na zločin iz strasti. Članovi britanskog visokog povjerenstva u Nairobiju pretpostavljaju da će Tessin udovac, njihov blagi i neambiciozni kolega Justin Quayle, prepustiti stvar njima.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Shelter in Place (2021): Trileri i horror filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Constant Gardener i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)