Šahovski program Fritz

Ti i šahovski program Fritz. Igraj protiv ovog programa na razini prosječnog igrača u klubu. Nakon svakog odigranog poteza ispod table će pisati trenutno stanje pozicije bijelog i crnog. Svakako dobra zabava i prilika da se nauči nešto više, posebno u otvaranju na početku igre.

Šahovski program Fritz
Šahovski program Fritz – chess program Fritz

You and chess program Fritz (Ti i šahovski program Fritz)

Play against chess program Fritz with the strength of an average club player. Entertaining games, no frustration by unbeatable engines or artificial handicaps.

Agadmator Chess Channel

On the Agadmator Chess Channel you can find interesting things about chess, chess news and some amazing games. CLICK HERE – YouTube

Pročitaj još: Šah

Šah je igra za dva igrača. Postoje tri tipa: klasični (stolni šah), dopisni šah i problemski šah.[1] Šahovska ploča kvadratnog je oblika, podijeljena u 64 (8×8) polja, obojenih naizmjenično svijetlom i tamnom bojom (redovno se govori “bijeli” i “crni”). Svaki igrač na početku igre ima šesnaest šahovskih figura, od toga osam pješaka, po jedan par lovaca, skakača i topova te kralja i kraljicu. Jedan igrač igra s figurama bijele, a drugi s figurama crne boje.

Igra s ovakvom pločom i figurama postoji barem od 6. stoljeća, ali pravila o kretanju figura mijenjala su se. Bitna promjena, koja čini moderni šah posve drugačijom igrom od iranskog šatrandža, uvedena je oko 1470. godine u Italiji. Kasnije je bilo još izmjena pravila (rokada, uzimanje en passant, promocija pješaka), pa su pravila konačno utvrđena tek u 19. stoljeću.

U danima prije svanuća međumrežja relativno popularan bio je telešah (engl. telechess), tako da su između 1977. i 1990. godine organizirane tri olimpijade telešaha. To je šah na granici između dopisnog šaha i igranja šaha na međumrežnom poslužitelju. Koristio se teleks (metoda slanja tekstualnih poruka odvojena od telefonskog sustava; poruke su se mogle slati/primati diljem svijeta). Problem je što su partije bile vrlo spore i mogućnosti sprečavanja varanja bile su vrlo ograničene.

NE PROPUSTI  Šahovski problem i kako se rješava taj problem

IZVOR: Wikipedija

Da li vam se sviđa šahovski program Fritz? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: