Korisni savjeti za zdravlje čovjeka koji mogu pomoći

Korisni savjeti za zdravlje čovjeka koji mogu pomoći
Razni korisni savjeti u kući

U ovoj objavi možete vidjeti koji su to korisni savjeti za zdravlje čovjeka. Predstavljamo vam 5 savjeta za zdravlje za koje možda niste znali, te koji vam mogu pomoći. Izvor navedenih savjeta je YouTube kanal Savršeni savjeti i recepti. Ako vas zanima, možete pročitati kojih su to 10 kradljivaca vaše energije. Ugodna zabava.

VAŽNA NAPOMENA: Svi navedeni savjeti su isključivo informativnog karaktera. Za bilo kakvu dijagnozu ili liječenje, obavezno se obratite svome liječniku!

Domaći korisni savjeti za zdravlje čovjeka: Top 5

Savjet broj 1: Domaća juha za prehladu

Naime, juha potiče stvaranje protuupalnog mehanizma koji nam olakšava simptome upale gornjih dišnih puteva.

Savjet broj 2: Med liječi kašalj

Znanstvenici smatraju kako ljepljivost i viskoznost meda pomaže u olakšavanju kašlja, a prirodni antioksidansi pospješuju proces ozdravljenja.

Savjet broj 3: Šećer protiv štucavice

Protiv štucavice se najučinkovitije pokazalo nešto što su mnogima bake savjetovale: puna žlica šećera. Isto je dokazao i dr. Edgar Engelman davne 1971. godine.

Savjet broj 4: Korica kruha

Za vrijeme pečenja kruha dolazi do Maillardove reakcije pri čemu se stvaraju antioksidansi koji se učinkovito bore protiv stvaranja stanica raka.

Savjet broj 5: Izbjegavajte hladnoću

Znanstvenici sa Sveučilišta u Cardiffu odlučili su dokazati kako hladnoća ipak može izazvati prehladu.

Izvor: YT video – Savjeti koje je potvrdila i znanost

Ako ste ih isprobali, da li su vam pomogli ovi neki navedeni korisni savjeti za zdravlje? Možete nam reći u komentarima ove objave i navesti još neke savjete. Unaprijed zahvaljujemo!

Možda će vas zanimati i ovo: