Snjeguljica i sedam patuljaka: Najljepše bajke za djecu

Snjeguljica i sedam patuljaka: Najljepše bajke za djecu
Najljepše bajke i priče za laku noć

Ispod možete pročitati lijepu bajku Snjeguljica i sedam patuljaka. Snjeguljica i sedam patuljaka je njemačka narodna bajka, koju su zapisali njemački pisci bajki Braća Grimm (Wilhelm i Jacob).

Bajke za djecu – MENU

Snjeguljica i sedam patuljaka

U jednom je dvorcu nekoć davno živio kralj i njegova kći jedinica kojoj lice bijaše bijelo poput snijega pa su je prozvali Snjeguljica. Nakon smrti njene majke kralj se oženio lijepom, ali zlom i zavidnom ženom.

Svakog je jutra maćeha satima sjedila pred čudesnim ogledalom, ogledajući se u njemu i zapitkujući ga tko je najljepša žena u kraljevstvu. Danima je ogledalce odgovaralo da je ona najljepša. No, jednog joj jutra odgovori: “Snjeguljica je ljepša od tebe!”

Maćeha to nije mogla podnijeti pa naredi dvorskom lovcu da odvede Snjeguljicu u šumu i da je ubije. Kako je lovac bio čovjek dobra srca, ražali se nad Snjeguljicom i ne izvrši maćehino naređenje.

Ostavljena sama u šimi, Snjeguljica se sklonila u jednu šumsku kućicu u kojoj je bilo sedam krevetića. Umorna i uplakana, ubrzo je zaspala. Vrativši se navečer kući, patuljci su začuđeno gledali u usnulu djevojku.

Prerušena maćeha

Kad se Snjeguljica probudila, ispričala im je svoju tužnu priču. Odmah su predložili djevojci da ostane živjeti s njima i upozorili je da nikome ne otvara vrata dok bude sama.

No, jednoga dana na prozor pokuca neka starica. Bila je to prerušena maćeha koja Snjeguljici ponudi jednu lijepu jabuku u koju je stavila otrova. Kad je Snjeguljica zagrizla jabuku, stropoštala se na pod kao mrtva.

Patuljci su bili jako tužni i činili su sve kako bi je oživjeli, no sve je bilo uzalud. Naposljetku je položiše u stakleni lijes nedaleko od svoje kućice. Jednoga dana tuda naiđe jedan princ i čim ugleda Snjeguljicu, očara ga njezina ljepota.

NE PROPUSTI  Kokoš i biser: Bajke za djecu i priče za laku noć

Približio se djevojci, pokušao je podići i u tom trenutku njoj iz ustiju ispade komadić otrovane jabuke koji je zastao u grlu. Snjeguljica je oživjela, mladi ju je princ zaprosio, a patuljci su ih veselo ispratili.

J. i W. Grimm

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.