Sotona je okrenuo svoj gnjev na ovakve vjernike

Sotona je okrenuo svoj gnjev na ovakve vjernike
Sotonin gnjev

Sotona je okrenuo svoj gnjev na Crkvu Isusa Krista i svoj najveći bijes rezervirao je za vjernike koji drže Božje zapovijedi i pouzdaju se u Krista.

Sotona i njegov cilj

Đavao zna da je ovaj rat njegova posljednja prilika, jer mu ostaje samo još kratko vrijeme prije Kristova povratka po zaručnicu: “Đavao je sišao k vama s velikim gnjevom, svjestan da ima samo još malo vremena” (Otk 12,12).

Sotonin cilj je navesti narod Božji da se pobuni protiv Boga, upravo kao što je učinio s Adamom i Evom. Kako se, dakle, to odnosi na vas i mene?

Sotonu ne zanima pretvoriti nas u nakaze. Sve što on želi je da se pobunimo samo u jednom području, što će mu dopustiti da ima dovoljno mjesta da stekne uporište.

On ima svoje vlasti i sile koje budno paze i snabdijevaju ga informacijama o nama – oni gledaju naša djela i slučaju naše razgovore. A kad saznaju dovoljno o našoj tjelesnoj slabosti, svim svojim iskušenjima ciljaju na to slabo područje.

Riječ Božja

Pavao upozorava: “Sa sebe skinite i odložite staroga čovjeka … te se iz dana u dan obnavljajte duhom u kojem mislite … I ne dajite mjesta đavlu” (Ef 4,22-23.27). Cijena pobjedonosnog života nije mala stvar; ona znači potpuno podrediti život Riječi Božjoj, bez mračnih mjesta, skrivene požude ili pobune.

U Riječi Božjoj je snaga – kroz nju je on u postojanje izveo sve stvari i nastavlja proizvoditi život. Svojom Riječi Bog ruši kraljeve i podiže nacije i kroz nju blagoslivlja i spašava, sudi i uništava.

Ne dajte da sotona ima nadmoć

Ne dajte sotoni ni centimetar tla – to je sve što mu je potrebno da stekne ulaz i nadmoć.

NE PROPUSTI  Prva knjiga o kraljevima 10: Biblija i Stari zavjet

Evo nekoliko područja koja treba s pozornošću paziti i snažno braniti protiv neprijatelja:

* Ostanak u zajedništvu s drugim vjernicima (Heb 1,25).
* Ne ustrajati u neopraštanju (Mt 6,14-15).
* Pustiti gorčinu i borbu (Jak 3,14-16).

“Prema tome, braćo, budući da mi snagom krvi Isusove otvoreno možemo ući u Svetinju nad svetinjama – taj novi i životonosni put on nam je otvorio kroz zastor, to jest kroz svoje tijelo” (Heb 10,19-20). Kad bujica navali i svlada vas, uđite u samu nazočnost Boga na njegovu prijestolju, jer Janje je stvorilo put za vas kroz svoju krv.

Autor: David Wilkerson

Izvor: www.novizivot.net

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.