How to Make a Monster (1958) je dobar Sci-Fi film

Ispod možete pročitati kratak opis za horror i znanstveno-fantastični film How to Make a Monster, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

How to Make a Monster (1958) je dobar Sci-Fi film
Photo: Screenshot YouTube video Trailers From Hell

Sci-Fi film How to Make a Monster

Godina filma: 1958

Filmski žanr: Horror, znanstvena fantastika

Distribucija: American International Pictures

Režija: Herbert L. Strock

Uloge: Paul Brinegar, Robert H. Harris, Gary Conway i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Pete Dumond je uspješan filmski šminker. Dugi niz godina je u studiju posvećen umjetnosti, posebno stvaranju filmskih čudovišta. Njegova sreća naglo završava kada nova uprava preuzme tvrtku i odluči da će se studio početi koristiti za mjuzikle.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: Wikipedija

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Breach (2020): Dobri Sci-Fi filmovi

IZVOR: Wikipedija

Da li ste pogledali film How to Make a Monster i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: