The Crusades (1935) je odličan stari film

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, ratni, povijesni i avanturistički film The Crusades, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmovi i filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili naziv filma i kliknete “Search”.

The Crusades (1935) je odličan stari film
Photo: Screenshot YouTube video Danilo Bingham

The Crusades

Godina filma: 1935

Filmski žanr: Avantura, ratni film, povijesni film, drama

Distribucija: Paramount Pictures, Universal Pictures

Režija: Cecil B. DeMille

Uloge: C. Aubrey Smith, Ann Sheridan, John Carradine i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Kralj Richard Coeur de Lion se priprema i kreće u Treći križarski rat. Razlog za to je izbjegavanje braka s princezom Alice od Francuske. Na tome putu Richard se ženi Berengariom, a Berengariju je kasnije zarobio Saladin.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: Wikipedija

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: Wikipedija

Da li ste pogledali film The Crusades i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: