Temelj vjere nije u vidljivim stvarima, nego u ovome

Temelj vjere nije u vidljivim stvarima, nego u ovome
Vjera u Boga

Temelj vjere nije u vidljivim stvarima, ona je utemeljena na nevidljivom Bogu koji će sigurno učiniti onako kako je rekao.

”… Sad ćeš vidjeti hoće li se obistiniti moja riječ ili neće.” (Knjiga Brojeva 11, 23)

Bog je Mojsiju obećao da će za vrijeme cijelog mjeseca hraniti njegov narod u pustinji. Gledajući na okolnosti, Mojsije nije mogao u to vjerovati jer nije znao kako bi se moglo ispuniti takvo obećanje. Gledao je na stvoreno umjesto na Stvoritelja.

Temelj vjere i ispunjenje Božjih obećanja

Čeka li Stvoritelj da će stvorenje ispuniti njegovo obećanje? Onaj koji je obećao ispunjava ga svojom svemoći. Ako On kaže da je učinjeno, onda je tako jer to On sam čini.

Ispunjenje Božjih obećanja ne ovisi o suradnji s ljudskom neznatnom pomoći. Odmah prepoznajemo grešku koju je Mojsije učinio jer je i mi često činimo. Bog je obećao da će nam dati sve što nam je potrebno, a mi očekujemo da to ljudi učine.

Vjera i nevidljivi Bog

S obzirom na to da znamo da je čovjek nemoćan i slab, zapadamo u nevjeru. Zašto uopće gledamo na ljude? Zar ćeš na vrhovima Alpa tražiti ljetnu vrućinu? Ili ćeš putovati na Sjeverni pol da nađeš voće što sazrijeva u sunčanim predjelima? Isto bi tako bilo nerazumno tražiti snagu kod slabog i tražiti od čovjeka ono što čini Stvoritelj.

Postavimo pitanje na pravo mjesto. Temelj vjere nije u vidljivim stvarima, ona je utemeljena na nevidljivom Bogu koji će sigurno učiniti onako kako je rekao. Jasno vidimo da je težište na Bogu, a ne na čovjeku.

Ako posumnjamo, Božja riječ nam kaže: ”Zar je ruka Jahvina tako kratka?” Neka Božjom milošću zablista i u našoj duši ova blagoslovljena Božja izjava: ”Sad ćeš vidjeti hoće li se obistiniti moja riječ ili neće”!

NE PROPUSTI  Jakovljeva poslanica 3: Biblija i Novi zavjet

Autor: Charles Spurgeon

Izvor: www.novizivot.net

Možda će vas zanimati i ovo: