The Deer Hunter (1978): Filmovi Michaela Cimina

The Deer Hunter (1978): Filmovi Michaela Cimina
Photo: YouTube StudiocanalUK

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, povijesni i ratni film The Deer Hunter (Lovac na jelene), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Deer Hunter

Godina filma: 1978

Filmski žanr: Drama, akcija, ratni film, povijesni film

Režija: Michael Cimino

Uloge: Amy Wright, Joe Grifasi, Rutanya Alda, Chuck Aspegren, Christopher Walken, Robert De Niro, Meryl Streep, John Cazale i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Michael, Steven i Nicky su najbolji prijatelji koji često vole loviti jelene. Ti se muškarci prijavljuju da se upute u Vijetnam da se bore za svoju zemlju. Prave oproštajnu zabavu, te se Steven želi oženiti Angelom. Nakon strahota tijekom rata, Michael se vraća kući i shvaća da njegovi izleti u lovu na jelene nisu isti kao prije, te saznaje da je Steven hendikepiran. Nicky se nije vratio iz Vijetnama, a Michael se vraća natrag u Vijetnam kako bi ga spasio.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  David Copperfield (1935): Filmovi Georgea Cukora

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Deer Hunter i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.