The Forgotten Battle (2020): Filmovi ratne tematike

The Forgotten Battle (2020): Filmovi ratne tematike
Photo: YouTube Netflix

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i ratni film The Forgotten Battle, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Forgotten Battle

Godina filma: 2020

Filmski žanr: Drama, ratni film

Režija: Matthijs van Heijningen Jr.

Uloge: Theo Barklem-Biggs, Robert Naylor, Gijs Blom, Jan Bijvoet, Susan Radder i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

1944., Drugi svjetski rat. Britanski pilot jedrilice, nizozemski dječak koji se bori na njemačkoj strani i nizozemska pripadnica otpora završavaju u bitci kod Scheldta. Njihovi se izbori razlikuju, ali cilj im je isti: sloboda.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  Not Fade Away (2012): Filmovi Davida Chasea

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Forgotten Battle i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: