The Protege (2021): Trileri, akcijski i kriminalistički filmovi

The Protege (2021): Trileri, akcijski i kriminalistički filmovi
Photo: YouTube Lionsgate Movies

Ispod možete pročitati kratak opis za triler i kriminalistički film The Protege. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv filmskog žanra ili naziv željenog filma i kliknete “Search”.

The Protege

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Triler, akcijski film, kriminalistički film

Režija: Martin Campbell

Uloge: David Rintoul, Ray Fearon, Patrick Malahide, David Sterne, Michael Keaton, Samuel L. Jackson i drugi.

Kratak opis radnje filma:

Anna je ubojica koju je Moody odgojio nakon što ju je otkrio nakon masakra u Saigonu. Godinama su putovali svijetom i sklapali poznate ugovore. Nastanili su se u Engleskoj gdje ona vodi trgovinu rijetkih knjiga. Kad je Moody ubijen, Anna se mora vratiti u Vijetnam kako bi pronašla njegovog ubojicu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Protege i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: