Candyman (2010): Biografije i dokumentarni filmovi

Candyman (2010): Biografije i dokumentarni filmovi
Photo: YouTube HotDocsFest

Ispod možete vidjeti kratak opis za biografski i dokumentarni film Candyman. Ako vas zanimaju još neki žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Candyman

Godina filma: 2010.

Žanr: Biografski, dokumentarni film

Režija: Costa Botes

Uloge: ‘Weird Al’ Yankovic

Kratak opis filma:

Jelly Belly objavljuje službenu povijest slatkiša, ali ime izumitelja Davida Kleina ne može se pronaći. Uz ekscentričnog milijunaša, podmukle korporacije, puno šećera i čudnog Al Yankovića, ovo je nevjerojatna priča koja objašnjava zašto.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Misha and the Wolves (2021): Dokumentarni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali dokumentarni film Candyman i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.