Torta od oraha: Najbolji recepti za slatka jela

Torta od oraha: Najbolji recepti za slatka jela
Najbolji recepti

Ispod možete vidjeti recept kako se pravi torta od oraha. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka jela ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za volovsko oko” ili “Volovsko oko” i kliknete “Search”.

Torta od oraha

Sastojci:

– 15 dag margarina
– 15 dag šećera
– 1 paketić vanilin šećera
– 2 cijela jaja
– korica od limuna
– 25 dag brašna
– 1 omot praška za pecivo
– 20 dag oraha
– 3 dl mlijeka
– rum
cimet

Krema:

– 1/2 l mlijeka
– gotovi puding od čokolade
– 20 dag margarina
– 20 dag šećera

Priprema:

Margarin se miješa uz postupno dodavanje šećera i jaja dok smjesa ne postane pjenasta. U smjesu se dodaju usitnjena korica od limuna, samljeveni orasi, rum i cimet po ukusu. Zatim se umiješa prosijano brašno s praškom za pecivo, naizmjence s mlijekom. Smjesa se stavi u namazani oblik za torte, izravna se na površini i polagano peče na jednoličnoj temperaturi 50 do 60 minuta. Kad se torta ohladi, izreže se u listove, svaki se list poškropi s malo ruma, a torta se nadjene i premaže kremom. Za ukras se stave na tortu polovice jezgre od oraha.

Krema:

Gotovi puding od čokolade izmiješa se sa 6 žlica hladnoga mlijeka i ukuha u preostalo mlijeko kad ono zavrije. Dok se puding stavlja u zavrelo mlijeko, makne se s vatre, a onda se ponovo stavi na vatru da malo provrije. Zatim se miješa margarin uz postupno dodavanje šećera u prahu, pa kad je pjenasto izmiješano, umiješa se pomalo puding i pusti da se dobro ohladi.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se pravi torta od oraha? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: