Dear Evan Hansen (2021): Drame i mjuzikli

Dear Evan Hansen (2021): Drame i mjuzikli
Photo: YouTube Universal Pictures

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i mjuzikl Dear Evan Hansen, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Dear Evan Hansen

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, mjuzikl

Režija: Stephen Chbosky

Uloge: Ben Platt, Aimee Garcia, Shane Berengue, Amy Adams, Kaitlyn Dever i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film je režirao Stephen Chbosky prema scenariju Stevena Levensona. Temeljen je na istoimenom scenskom mjuziklu Levensona, Benja Paseka i Justina Paula. Evan Hansen je srednjoškolac koji pati od teške anksioznosti. Njegovo pismo pogrešno dospije u ruke kolege iz razreda koji radi toga izvrši samoubojstvo.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Mjuzikl

Mjuzikl (engl. musical) je glazbeno – scensko djelo zabavnog karaktera s govorenim dijalozima, glazbenim i plesnim točkama, najčešće u dva čina.

NE PROPUSTI  Death in Texas (2020): Filmovi Lare Flynn Boyle

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Dear Evan Hansen i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.