Tri praščića: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć

Najljepše bajke i priče za djecu

Ispod možete pročitati lijepu bajku Tri praščića. Ako vas zanimaju još neke bajke za djecu i priče za laku noć, upišete u pretragu npr. “Zec i kornjača” i kliknete “Search”.

Bajke za djecu – MENU

Tri praščića

Na rubu jedne šume živjela tri praščića. U blizini je živio i vuk, pa su praščići odlučili sagraditi kućice kako bi se od njega sklonili.

Najmarljiviji praščić sagradio je kućicu od vapna i cigle. Druga se dvojica nisu željela toliko mučiti ni gubiti vrijeme, pa prvi sagradi kućicu od slame, a drugi od drveta. Za kratko vrijeme i s vrlo malo truda bila je gotova kućica od slame. Takva kućica nije izdržala ni prvi napad vuka. On je samo malo jače puhnuo, i praščić ostade bez svoga zaklona.

Uplašeni praščić otrči k bratu koji je sebi sagradio drvenu kućicu. Misleći da su na sigurnom, dva su praščića još uvijek ismijavala trećeg brata koji se svojski namučio gradeći svoju kućicu od cigle. No, vuk nije htio tek tako odustati, već je dotrčao do drvene kućice i zastao pred njom.

“Otvorite!” – naredi vuk dvama praščićima. “Odlazi, mi se tebe ne bojimo…” Tada vuk duboko udahne i puhne što je jače mogao. Vrata popustiše, a nesretnim praščićima nije preostalo ništa drugo nego da otrče do mudrog brata.

Trud

Tri su brata u zadnjem trenu uspjela vuku pred nosom zatvoriti vrata. Još uvijek uspuhana i uplašena, dva su praščića konačno shvatila koliko je u radu važan uložen trud. Sad su konačno bili na sigurnom, ali kako se osloboditi vuka?

Razjareni je vuk ubrzo shvatio da ovaj put neće biti dovoljno samo puhnuti u vrata da bi se ušlo u kućicu. Snažno je nasrnuo na vrata, ali ona su bila dobro okovana i nisu popustila.

NE PROPUSTI  Lisica i roda: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć

Vjerujući da je jako lukav, vuk se popeo na stablo s namjerom da u kućicu uđe kroz dimnjak i tako iznenadi praščiće. U svojoj brzopletosti nije ni pomislio da je mudri praščić prozreo njegov naum.

Mudri praščić mu brže bolje priredi neugodno iznenađenje. U ognjištu zapali jaku vatru i počeka da vuk upadne u nju. Ovoga se puta vuk dobro opekao, pa izmoren i prestrašen pobjegao iz kućice glavom bez obzira da se nikad više ne pojavi. Od toga su dana tri praščića živjela na sigurnom u lijepoj kućici od cigle.

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala.

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)