David Copperfield (1935): Filmovi Georgea Cukora

David Copperfield (1935): Filmovi Georgea Cukora
Photo: YouTube filmovi

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, akciju, avanturistički i romantični film David Copperfield, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film David Copperfield

Godina filma: 1935

Filmski žanr: Akcija, drama, avantura, romansa

Režija: George Cukor

Uloge: Lewis Stone, Freddie Bartholomew, Lionel Barrymore, Madge Evans i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istoimenom romanu autora Charlesa Dickensa. Kad Davidov otac umre, njegova majka se ponovo udala. Njegov novi očuh Murdstone ima zloban i okrutan stav o tome kako odgajati dijete.
Kad Davidova majka umre od tuge, Murdstone šalje Davida u London da radi za život. Kad David pobjegne svojoj tetki Betsey, život mu postaje bolji.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Final Frequency (2021): Znanstveno fantastični filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film David Copperfield i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)