Vjerovali ili ne broj 11

U ovoj objavi možete pročitati zanimljivosti iz kategorije Vjerovali ili ne broj 11. Nadamo se da će vas te zanimljivosti zabaviti i da ćete iz njih nešto naučiti.

Vjerovali ili ne broj 11
Za vrijeme Prvoga svjetskog rata, Agatha Christie radila je kao medicinska sestra u bolnici.

 6 zanimljivosti iz rubrike Vjerovali ili ne broj 11

Vjerovali ili ne 1: Prvi pisani tragovi o rabdomantima sežu u treće tisućljeće prije Krista: u drevnoj Kini, posebno školovani carski službenici pretraživali su terene za gradnju nastambi, kako bi se izbjegla mjesta “djelovanja zlih sila koje pouzdano donose bolest i nesreću”!

Vjerovali ili ne 2: Glasni i napeti akcijski filmovi mogu prouzročiti debljanje. Istraživanja su pokazala da ljudi, najčešće nesvjesno, uz takve filmove jedu dvostruko više hrane nego kad gledaju neki smireniji televizijski sadržaj!

Vjerovali ili ne 3: Američka vojska ima niz zahtjeva za pisaljke koje naručuje. Kemijska olovka mora moći pisati na temperaturi od 70 stupnjeva Celzijusa, kao i na onoj trideset stupnjeva ispod nule, mora stati u uniformu američkog vojnika a da se ne primijeti, te mora biti takvog oblika da se njome može izvršiti traheotomija!

Vjerovali ili ne 4: Johann Beringer, dekan medicinskog fakulteta u Wurzburgu, 1975. godine otkrio kolekciju kamenja s utisnutim fosilima životinja. Na nekima je na hebrejskom pisalo “bog”, pa je zaključio da su božanskog podrijetla. Objavio je nekoliko članaka na tu temu. Zato da bi doznao kako su ljubomorni kolege izradili kamenje kako bi mu uništili ugled!

Vjerovali ili ne 5: Franklin Pierce bio je jedini američki predsjednik koji je na inauguraciji, 1853. godine, umjesto “kunem se” rekao “obećavam”!

Vjerovali ili ne 6: Za vrijeme Prvoga svjetskog rata, Agatha Christie radila je kao medicinska sestra u bolnici. Ondje je stekla veliko znanje o otrovima, koje je kasnije vješto koristila u svojim krimićima!

NE PROPUSTI  Vjerovali ili ne broj 5

Pročitaj još: Prvi svjetski rat

Prvi svjetski rat bio je globalni oružani sukob između dva saveza država (Antanta i Centralne sile). Taj rat se odvijao na više kontinenata od 28. srpnja 1914. do 11. studenoga 1918.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: