Zanimljivosti o automobilima za koje možda niste znali

Zanimljivosti o automobilima za koje možda niste znali
Najbolje zanimljivosti iz svijeta – Automobili

Ispod možete pročitati neke male zanimljivosti o automobilima za koje možda do sada niste znali niti čuli. Ako želite, za navedene zanimljivosti možete nešto reći u komentarima ove objave. Zahvaljujemo vam se unaprijed za vaše mišljenje!

Cool zanimljivosti o automobilima

Prvi automobil

Prvi automobil konstruirao je Karl Benz 1886. godine u Mannheimu.

Proizvodnja

Proizvodnju automobila na traci započeo je Henry Ford 1913. godine.

Najprodavaniji automobil

Često se svi zapitate: “Koji je to najprodavaniji automobil svih vremena? Svi pretežno mislimo da je to BMW, Mercedes, Audi… ali nisu. Najprodavaniji automobil je Toyota Corolla koja je od 1966. godine prodana u 37,5 milijuna primjeraka. Najpoznatije marke automobila su: Jeep (SAD), Hummer (SAD), Toyota (Japan), Renault (Francuska), Ferrari (Italija), Lamborghini (Italija), Audi (Njemačka), Mercedes (Njemačka), Volkswagen (Njemačka), Porsche (Njemačka)…

Pokretanje automobila

Gorivo pomoću kojeg se automobili kreću, kako naučnici kažu nestat će sredinom ovog stoljeća točnije 2047. godine. Pitate se: “Šta će onda pokretati automobile?” Budućnost je u električnim automobilima. Već 2003. godine osnovana je Automobilska tvrtka Tesla. Već je počelo sa masovnom proizvodnjom automobila na struju, a pitanje je dana kada će dosadašnje velike automobilske tvrtke prestati sa proizvodnjom. Sigurno se pitate kako se ovaj automobil puni. Ovaj automobil možete puniti kod sebe kući uz pomoć utičnice. Punjenje bi trajalo od 6 do 8 sati. Naravno ima i bržih način, a to je trofazni priključak koji nema u svakom domaćinstvu.

Izvor: mysajhhd.blogspot.com

Da li su vam se svidjele ove zanimljivosti o automobilima? Možete nam reći u komentarima. Hvala

NE PROPUSTI  Osamnaesto stoljeće - tko je bio grof Saint Germain?

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.