The Magnificent Seven (1960): Film Charlesa Bronsona

The Magnificent Seven (1960): Film Charlesa Bronsona
Photo: YouTube Trailers From Hell

Ispod možete pročitati kratak opis za vestern film The Magnificent Seven (Sedmorica veličanstvenih), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Magnificent Seven

Godina filma: 1960

Filmski žanr: Vestern

Režija: John Sturges

Uloge: Joseph Ruskin, Jorge Martínez de Hoyos, Brad Dexter, Val Avery, Steve McQueen, Yul Brynner, Charles Bronson i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Razbojnik svake godine terorizira malo meksičko poljoprivredno selo. Nekoliko seoskih starješina šalje trojicu farmera u Sjedinjene Države da traže naoružane ljude koji će ih obraniti. Na kraju ih ima sedam, od kojih svaki dolazi iz različitog razloga. Moraju pripremiti grad da odbiju vojsku od trideset razbojnika koji će stići tražeći hranu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Cry Macho (2021): Drame, trileri i vestern filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Magnificent Seven i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.