Merkur u Ribama: Misli koje mijenjaju život

Merkur u Ribama: Misli koje mijenjaju život
Horoskop i astrologija

Kako da konstruktivno usmjerimo energetski potencijal i Merkur u Ribama? Čini se sasvim jednostavno, prodorom do spiritualnog nivoa u posebnom stanju svijesti.

Naučno je poznato da ćelije našeg mozga koriste elektricitet da bi međusobno komunicirale. Promatrajući skup elektriciteta svih ćelija, uočava se šablon po kome mozak emitira impulse ciklične, talasne prirode, tj. električne talase. U zavisnosti od frekvencije na kojoj pulsiraju talasi, izdvojeno je pet kategorija talasa od kojih svaka sa sobom nosi specifične karakteristike na naš um i tijelo.

Tranzit i Merkur u Ribama

U periodu tranzita Merkura kroz znak Riba mozak je u Alfa stanju svijesti, koje nam dopušta da napravimo suptilnu interakciju sa podsviješću. U tom stanju možemo napraviti svojevrsnu rekonekciju podsvjesnih obrazaca, koji se direktno reflektiraju na realan život. Misao koja kreira stvarnost. Kako najlakše da promijenimo svoje vibracije prema vanjskom svijetu da bismo privoljeli zakon privlačenja da djeluje u našu korist? Tajna je u djelovanju na alfa nivou svijesti. Znanstveno je dokazano da kada naš mozak emitira alfa moždane talase, tada imamo otvoren pristup podsvijesti da mijenjamo njene programe, rješavamo kreativne izazove, jača nam je intuicija, bolje učimo, pamtimo.

Stavovi u životu

Za postizanje ciljeva koje sebi postavimo je često potrebno da promijenimo stavove koji su upravljali našim životima, a to se prirodno postiže u alfa nivou. Tada su nam podjednako aktivne i lijeva i desna hemisfera mozga, a taj izbalansiran odnos je tajna uspjeha. Tada nam je izražena intuicija, kreativnost, padaju nam na pamet razne ideje, više smo fokusirani na sebe nego na vanjske događaje, potpuno smo fizički i mentalno opušteni, ojačava se imuni sistem, nalazimo se u stanju prirodnog toka, imamo pojačano pamćenje i sposobnost učenja i razumijevanja. Dok smo u alfa nivou, nemoguće je da budemo pod bilo kojom vrstom stresa ili da se brinemo i razmišljamo negativno.

NE PROPUSTI  Zalazak sunca koji opušta i podiže raspoloženje

Merkur u Ribama i unapređenje života

Za intenzivnije postizanje alfa stanja svijesti, može nam poslužiti kreativna vizualizacija kombinirana sa audio-vizualnom stimulacijom. Kreativna vizualizacija podrazumijeva voljno i kontrolirano kreiranje pozitivnih slika u našem umu. Stvaranje jasne slike onoga što želimo i čemu težimo. Vizualizacija je most između želja i ostvarenja. Pozitivne misli i osjećaji će privući u život pozitivan razvoj događaja, povesti nas put duhovnog i tjelesnog iscjeljenja. Sam proces se svodi na stvaralački proces unapređenja psihosomatskog stanja. Pri tome misli i želje moraju biti u skladu sa duhovnim svijetom u koji zaranjamo i fokusirane na nas osobno. Vjerom i ljubavlju do unapređenja života.

Vesna Keserović

IZVOR: veskes-vesnaastrolog.blogspot.com

VAŽNA NAPOMENA: Ovaj članak je isključivo informativnog karaktera. Za bilo kakav savjet, dijagnozu ili liječenje obavezno se obratite svome liječniku!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)