Životna priča koja će vas dovesti do suza

Životna priča koja će vas dovesti do suza
Mudre priče

”Htio bi te zamoliti samo jednu sitnicu. Ljubljena moja… Molim te, pazi dobro na moje oči.” – Lijepa i tužna životna priča.

Bila jednom jedna djevojka, ali slijepa. Mrzila je samu sebe, zbog svog hendikepa. Mrzila je sve ljude osim svog prijatelja, koji ju je beskrajno volio.

Uvijek je bio pored nje, kada joj je bio potreban i nesebično joj pomagao. Obećala je sama sebi da će se, ako ikada bude progledala – udati za njega.

Poučna životna priča

Jednog dana njen liječnik ju je nazvao i priopćio joj da su pronašli odgovarajućeg davatelja koji joj želi dati oba oka. Operacija je uspjela i ona je konačno mogla vidjeti svijet oko sebe… I tako je po prvi put ugledala i svog prijatelja.

Njen prijatelj joj je postavio jednostavno pitanje: “Hoćeš li se, sada kada vidiš – udati za mene?” Djevojka je bila šokirana, kada je shvatila da je i njen prijatelj – slijep. Nije željela sebi natovariti takav “teret”. Nije htjela vezati se za slijepog čovjeka, i odbila ga je. Njen prijatelj, njen odani prijatelj, koji joj je oduvijek pružao ljubav, otišao je slomljena srca.

Djevojka je konačno mogla vidjeti svu ljepotu svijeta oko sebe. Nije više htjela propustiti ni jedan jedini trenutak života. Htjela je sve od života i počela je živjeti vrlo ubrzano …

Pazi na moje oči

Nakon nekog vremena dobila je pismo od svog bivšeg prijatelja, a nekada jedinog prijatelja:

“Od srca ti želim da imaš potpunu sreću u životu. Uvijek sam te želi usretiti. Sretan sam što ‘dišeš’, što živiš život punim plućima. No, htio bi te zamoliti samo jednu sitnicu. Ljubljena moja… Molim te, pazi dobro na moje oči.”

“U tome nam se očitovala ljubav Božja što je Bog poslao na svijet svoga jedinorođenog Sina da živimo po njemu. U ovome se sastoji ljubav: nismo mi ljubili Boga, nego je on ljubio nas i poslao Sina svoga kao žrtvu pomirnicu za naše grijehe.” (1. Ivanova 4,9-10)

Nepoznati autor

Izvor: www.novizivot.net

Da li vam je lijepa ova životna priča? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: