Salata od svježega kravljeg sira i rajčica

U ovoj objavi možete vidjeti recept kako se priprema salata od svježega kravljeg sira i rajčica. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za običnu savijaču” ili “Obična savijača” i kliknete “Search”.

Salata od svježega kravljeg sira i rajčica
Najbolje salate

Ukusna salata od svježega kravljeg sira i rajčica

Sastojci za 1 osobu:

– 100 g svježeg kravljeg sira
– 1 tvrda rajčica
– 2-3 lista salate glavatice (samo srce salate)

Začin:

– 1 mala žlica bijelog octa
– sol
– 3 male žlice maslinovog ulja

Priprema

Razrežite sir na ploške. Operite i osušite rajčicu, razrežite je na kriške (po mogućnosti na onoliko koliko ima ploški i sira), izvadite sjemenke, pa je stavite cijediti pola sata. Operite salatu, razrežite je na manje komadiće. Prije nego što salatu poslužite, izmiješajte u jednoj šalici ocat i sol, pa dodajte ulje. Složite na tanjur izmjenično ploške sira i kriške rajčice u obliku vijenca, sredinu ispunite komadićima salate, pa sve prelijte “umakom” od octa i ulja.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se priprema salata od svježega kravljeg sira i rajčica? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

No čovjeku je potrebna i voda, koju je čovjek u predindustrijskom društvu dobivao kroz namirnice biljnog porijekla (voće i povrće), a kako danas mnogi jedu nezdravo (jako malo voća i povrća) vodu je potrebno unositi samostalno.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate i koje vam je najbolje jelo? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: