Barbun na livornski način

Ispod možete vidjeti recept za barbun na livornski način. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za goveđe ražnjiće na turski način” ili “Goveđi ražnjići na turski način” i kliknete “Search”.

Barbun na livornski način
Kuhanje i zdrava hrana

Jednostavan recept za barbun na livornski način

Sastojci za 1 osobu:

Barbun od 150 g (ili dva mala), 1/2 češnja češnjaka, 1 stručak peršina, 1 zrela rajčica, ulje, sol.

Priprema

Očistite barbuna kao i svaku drugu ribu, operite ga, ocijedite i osušite. Sitno nakošite češnjak i dio peršina (operite ga i osušite), istresite ih u vatrostalnu posudu, dodajte žlicu ulja pa neka se lagano pirjaju dok ne požute; dodajte rajčicu (oljuštenu i bez sjemenki), razrezanu na komade, posolite pa stavite da se umak pirja na umjerenoj vatri. Položite barbun (ili barbune) na rajčicu da se pirja oko 15 minuta, zatim ga pažljivo okrenite na drugu stranu (oprezno, jer se barbun lako raspada) koja još nije pečena. Operite i iskošite ostatak peršina pa ga pospite po barbunu. Poslužite toplo.

Da li ste isprobali ovaj recept za barbun na livornski način? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

Ugljikohidrati
Bjelančevine
Masti
Vitamini
Minerali

NE PROPUSTI  Teleća pizza na pari je dobro jelo

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti. No čovjeku je potrebna i voda, koju je čovjek u predindustrijskom društvu dobivao kroz namirnice biljnog porijekla (voće i povrće), a kako danas mnogi jedu nezdravo (jako malo voća i povrća) vodu je potrebno unositi samostalno.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: