Beasts of No Nation (2015): Film Caryja Jojia Fukunage

Beasts of No Nation (2015): Film Caryja Jojia Fukunage
Photo: YouTube Netflix

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu i ratni film Beasts of No Nation, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Beasts of No Nation

Godina filma: 2015

Filmski žanr: Akcija, drama, ratni film

Režija: Cary Joji Fukunaga

Uloge: Idris Elba, Jude Akuwudike, Richard Pepple, Ama Abebrese i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istoimenom romanu autora Uzodinme Iweala. Film prati putovanje dječaka Agua, koji je prisiljen pridružiti se skupini vojnika u izmišljenoj zapadnoafričkoj zemlji. Dok se Agu boji svog zapovjednika i mnogih ljudi oko sebe, njegovo novonastalo djetinjstvo brutalno je razbijeno ratom koji bjesni njegovom zemljom.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Beasts of No Nation i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: