Beloved (1998): Filmovi na temu povijesti

Beloved (1998): Filmovi na temu povijesti
Photo: YouTube Terrence Batiste

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, horror i povijesni film Beloved (Voljena), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Beloved

Godina filma: 1998

Filmski žanr: Akcija, drama, horror, povijesni film

Režija: Jonathan Demme

Uloge: Oprah Winfrey, Albert Hall, Jude Ciccolella, Irma P. Hall, Danny Glover i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istoimenom romanu autorice Toni Morrison. Progonjena toliko bolnih i dobro skrivenih tajni, bivša robinja Sethe želi pronaći slobodu radi svoje djece. Iz vedra neba, dok se Sethe bori da se uhvati u koštac sa svojom problematičnom prošlošću u svom skromnom domu negdje u Cincinnatiju nakon građanskog rata, Paul D, stari poznanik s farme u Kentuckyju eufemistički nazvan Sweet Home, ponovno ulazi u Sethein život, željan pruži joj ruku.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Alcatraz (2018): Najbolje avanture i filmovi krimići

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Beloved i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: