Dragonworld (1994): Filmovi za obitelj

Dragonworld (1994): Filmovi za obitelj
Photo: YouTube MAGIC DRAGON RIDERS

Ispod možete pročitati kratak opis za obiteljski i avanturistički film Dragonworld, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Dragonworld

Godina filma: 1994

Filmski žanr: Avantura, obiteljski film

Režija: Ted Nicolaou

Uloge: Brittney Powell, John Woodvine, Alastair Mackenzie, Courtland Mead, Andrew Keir i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Mladi John McGowan putuje u Škotsku živjeti u dvorcu svog djeda nakon što izgubi roditelje u prometnoj nesreći. Kod drveta želja dočarava prijatelja zmaja, Yowlera. Zajedno odrastaju, a jednog dana redatelj dokumentarnih filmova Bob Armstrong i njegova kći Beth nailaze na Yowlera. Gladan slave (i novca), Bob uvjerava Johna da “iznajmi” Yowlera lokalnom beskrupuloznom biznismenu Lesteru McIntyreu. Johna je dijelom uvjerila ponuda da se nepodmireni porezi na dvorac isplate, dijelom zbog njegovog sve većeg interesa za Beth.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Last of the Mohicans (1992): Filmovi Michaela Manna

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Dragonworld i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.