Akcijski filmovi: The Ambassador (1984)

Akcijski filmovi: The Ambassador (1984)
Photo: YouTube TrailerTrackerEnglish

Ispod možete pročitati kratak opis za film The Ambassador. Ako vas zanimaju još neki akcijski filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Dobri akcijski filmovi: The Ambassador

Godina filma: 1984

Distributer: Cannon Group

Filmski žanr: Akcija, drama, triler

Režija: J. Lee Thompson

Uloge: Sasson Gabai, Donald Pleasence, Chaim Girafi, Rock Hudson, Robert Mitchum i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Robert Mitchum glumi kontroverznog američkog veleposlanika u Izraelu koji pokušava riješiti palestinsko pitanje dok ga kritiziraju sve frakcije, što se mijenja kad njegova žena počne imati aferu s šefom PLO -a.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Ambassador i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vama najbolji akcijski filmovi koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: