Biografija Brada Pitta – Biografije poznatih

Biografija Brada Pitta - Biografije poznatih
Životopis

Ispod je kratka biografija Brada Pitta, poznatog američkog filmskog glumca. Ako vas zanimaju još neke biografije poznatih iz Hrvatske ili svijeta, upišete u pretragu npr. “Biografija Tarika Filipovića” ili “Tarik Filipović” i kliknete “Search”. Ako u ovoj web stranici postoji biografija tražene osobe, to će vam se automatski prikazati u rezultatima pretrage. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o bakterijama oko nas.

Kratka biografija Brada Pitta

Brad Pitt je rođen 18. prosinca 1963. godine u Shawneeju (SAD). Sin je majke Jane Etta i oca Williama Alvina Pitta. Nakon njegova rođenja, obitelj mu se preselila u Springfield gdje je odrastao. Brad Pitt je odgojen kao baptist. Dok je pohađao srednju školu Kickapoo High School, on se bavio sportom, bio je član učeničkog vijeća te je glumio.

Rana glumačka karijera

1987. godine Brad Pitt se doseljava na Beverly Hills. Upisao je studij glume i studirao je 6 godina. Prvo se pojavio u sitcomu Head of the Class zajedno sa zvijezdom serije, Robin Givens. Gostovao je i u dvije epizode Growing Pains. Kasnije je glumio u popularnim serijama “Thirtysomething” , “21 Jump Street” i “Freddy’s Nightmares”. Glumio je i u filmovima “Manje od ništice”, “Ničija zemlja” i u “Cutting Class”. 1987. se pojavio kao statist u filmu “Bez izlaza”.

Biografija Brada Pitta – srednji uspjeh u glumi

1988. godine dobija glavnu ulogu u filmu “Tamna strana sunca”. Film je sniman u bivšoj Jugoslaviji u ljeto 1988. godine a Brad Pitt je za taj film  tjedno zarađivao 1523 dolara za sedam tjedana. Kada je snimanje filma bilo pri kraju, počeo je rat te je većina materijala izgubljena. Film se počeo prikazivati tek 1997. godine. Brad Pitt nakon toga dobija ulogu u filmu “Too Young to Die?”.

NE PROPUSTI  Biografija Zorana Milanovića - Biografije poznatih

1991. godine je glumi u filmu “Across the Tracks”. Brad Pitt glumi sporednu ulogu u filmu Ridleyja Scotta, “Thelma i Louise”. U tom filmu je glumio sitnog kriminalca lutalicu. Njegova ljubavna scena u filmu s Davis je bio trenutak koji je učinio Pitta “seks simbolom”.

Iste godine glumi nespretnog sanjara koji želi biti rock zvijezda u niskobudženom filmu Toma DiCilloa “Johnny Suede”. Pitt je pristao da glumi u tom filmu  prije nego što je snimio “Thelma i Louise”. 1992. godine glumi u filmu Roberta Redforda “Rijeka sjećanja”. 1993. godine glumi serijskog ubojicu u filmu “Kalifornija”.

Gluma od 1994. do 2000.

1994. godine glumi vampira u filmu “Intervju s vampirom”. Iz potreba za taj film, Pitt je svaki dan morao provoditi nekoliko sati na šminkanju kako bi poprimio karakterističnu bijelu kožu. Nakon toga glumi u “Legenda o jeseni” i “Sedam”. Za najboljeg sporednog glumca u filmu “Dvanaest majmuna” je nominiran za Oscara.

1997. glumi irskog teroristu u filmu “Sjeme zla”. U tom filmu je govorio irskim naglaskom. Iste godine glumi u filmu “Sedam godina u Tibetu”. Za tu je ulogu Brad Pitt trenirao nekoliko mjeseci koja je zahtijevala mnogo kretanja i penjanja po planinama. Radi tema tibetanskog nacionalizma u tom filmu, Brad Pitt ima doživotnu zabranu ulaska u Kinu.

1998. glumi junaka u filmu “Upoznajte Joea Blacka” , utjelovljenje Smrti koje nastanjuje tijelo mladića kako bi saznalo kako je to biti čovjek. Pitt je po drugi put glumio s glumcem Anthonyjem Hopkinsom, poslije filma “Legenda o jeseni”. 1999. godine glumi u filmu “Klubu boraca”.

2000. godine glumi  irskog boksača lutalicu u gangsterskom filmu “Zdrpi i briši”. Radnja filma je o velikoj pljački dijamanata, ruskoj i američkoj mafiji. Za taj je film Brad Pitt vježbao naglasak i boks u Watfordu.

NE PROPUSTI  Biografija Željka Bebeka - Biografije poznatih

Biografija Brada Pitta – gluma od 2000-te pa dalje

2000. godine glumi u trileru “Zanimanje špijun”. 2001. godine glumi s Julijom Roberts u komediji  “Mexican”. Na kraju godine Pitt je dovršio film “Oceanovih jedanaest”s Georgeom Clooneyjem i Mattom Damonom. Od tada glumi u brojnim filmovima, kao što su” Oceanovih dvanaest” i spektaklu Troja, temeljenom na Ilijadi. Tijekom produkcije filma, Brad Pitt je ozlijedio Ahilovu tetivu i produkcija je otakazana za nekoliko tjedana. 2005. godine, s Angelinom Jolie glumi u akcijskom hitu “Gospodin i gospođa Smith”.

Krajem 2006. godine, Brad Pitt se vratio u Hollywood u hvaljenom Babelu Alejandra Gonzáleza Iñárritua. Film je nominiran za ukupno sedam Oscara i Zlatnih globusa. 2005. godine je glumio u filmu “Ubojstvo Jesseja Jamesa”. Film je objavljen tek krajem 2007. godine i film se pojavio na listi 10 najboljih filmova te godine.

KOMENTIRAJTE BRADA PITTA

Možda će vas zanimati i ovo: