Biografija Miroslava Škore – Biografije poznatih

Biografija Miroslava Škore - Biografije poznatih
Životopis

Ispod je kratka biografija Miroslava Škore, poznatog hrvatskog pjevača i političara. Ako vas zanimaju još neke biografije poznatih iz Hrvatske ili svijeta, upišete u pretragu npr. “Biografija Lionela Messia” ili “Lionel Messi” i kliknete “Search”. Ako u ovoj web stranici postoji biografija tražene osobe, to će vam se automatski prikazati u rezultatima pretrage. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o uljepšavanju lica.

Kratka biografija Miroslava Škore

Miroslav Škoro je rođen 29. srpnja 1962. godine u Osijeku (Hrvatska). Odrastao je u rodnom Osijeku gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. Nakon gimnazije je diplomirao na Višoj građevinskoj školi u Osijeku i stekao diplomu inženjera građevine. Kasnije je privremeno odselio u SAD gdje je studirao na Community College of Allegheny County. Nakon što se vratio iz SAD-a, od 1995. do 1997. godine je bio veleposlanik RH u Pečuhu (Mađarska). Od 2001. do 2006. godine bio je direktor Croatia Recordsa.

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku upisuje studij i diplomira ekonomiju – smjer marketing i postaje doktor ekonomskih znanosti 2017. godine. 2019. godine postaje suradnik u Sveučilišnom centru Varaždin. Od 2015. godine se počeo baviti vinogradarstvom i vinarstvom, te je 2016. godine dobio vinarsku nagradu na Festivalu građevine u Kutjevu.

Karijera u glazbi

Od 1985. godine je nastupao sa tamburašima “Slavonski bećari”. Kasnije je sa svojim hitovima poput „Ne dirajte mi ravnicu“, „Šumi, šumi javore“, „Mata“, „Ne vjeruje srce pameti“, „Majko jedina“ i drugima punio dvorane na svojim koncertima. Dok je boravio u SAD-u, pisao je tekstove tradicionalne glazbe kakva je u Slavoniji i Vojvoduni. Kada se vratio u Hrvatsku osniva tamburaški sastav “Ravnica” i postaje uspješan hrvatski skladatelj. 1992. godine, karijeru mu trajno označava album “Ne dirajte mi ravnicu” a kasnije su uslijedili i brojni drugi albumi.

NE PROPUSTI  Biografija Morgana Freemana - Biografije poznatih

Biografija Miroslava Škore – karijera u politici

2007. godine se kandidirao na parlamentarnim izborima, te je postao saborski zastupnik političke stranke HDZ. Nakon 8 mjesecu je svojevoljno prestao biti saborski zastupnik, te je sve saborske plaće donirao odjelu intenzivne njege pedijatrije KBC-a Osijek. U lipnju 2019. godine se kandidira za Predsjednika RH, za predsjedničke izbore RH 2019. U prvom krugu izbora osvaja treće mjesto s 24,45 posto glasova.

KOMENTIRAJTE MIROSLAVA ŠKORU

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *