Citati o čokoladi su zanimljivi citati

U ovoj objavi su vam na raspolaganju za čitanje neki izabrani citati o čokoladi. Iskreno se nadamo da će vam se ti citati svidjeti i natjerati vas na razmišljanje. Ako vas zanima, pogledajte neke citate o čaroliji. Ugodna zabava!

Citati o čokoladi su zanimljivi citati
Ta ukusna čokolada…

Najljepši citati o čokoladi

Nakon dvadeset godina braka napokon sam počeo da shvaćam površinu onoga šta žene stvarno hoće. Odgovor uvijek leži negdje između razgovora i čokolade. Autor: Mel Gibson

Nema ničeg boljeg od dobrog prijatelja, osim dobrog prijatelja s čokoladom. Autor: Linda Garson

9 od 10 osoba voli čokoladu. Deseta osoba uvijek laže. Autor: John Q. Tullius

Zanimljivi citati

Čokolada nije varanje. Nakon slanog jela čovjek treba nešto da sebi zasladi. To je život, a ne varanje. Autor: A. Landry

Put prema mome srcu je belgijska mliječna čokolada. Autor: E. Doneghue

Sve je dobro ukoliko je napravljeno od čokolade. Autor: Jo Brand

Da li vam se sviđaju gore navedeni citati o čokoladi? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Čokolada

Čokolada je alkaloidno desertno jelo dobivenog punjenjem zagrijane homogene smjese u kalupe i naglim hlađenjem u obliku pločica iz kakaove mase ili kakaova praha i šećera s ili bez dodataka (mirodija, mlijeka, voća i prerađevina, aroma, emulgatora, lješnjaka, badema, ekstrakta kave, sušenog voća, vanilije). Prema pravilniku, čokolada koja je u prodaji u ukupnoj suhoj tvari mora sadržavati 35% kakaa, uključujući najmanje 18% kakao maslaca, 14% bezmasne suhe tvari kakaovih dijelova i najviše 65% šećera.

Riječ čokolada potječe od astetske riječi “xocolatl”, što znači “gorka voda” (xoco što znači gorko i atl voda), od čega se dalje proširila po drugim indoeuropskim jezicima, pa je ušla u engleski kao chocolate, njemački Schokolade, španjolski chocolate, francuski chocolat. U današnjem nahuatlu zove se xocolātl. Astetski je vladar Montezuma, vjerujući da djeluje kao afrodizijak, svaki dan pio velike količine nezaslađenog, vrlo gorkog napitka dobivenog iz plodova kakaa.

NE PROPUSTI  Citati poznatih žena koji će vas istinski oduševiti

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: